Ailede Kanser Varsa Ne Yapılmalıdır? | Prof.Dr. Tülay Akman

Ailesinde kanser öyküsü olan bireyler özellikle dikkat etmelilerdir. Ailede kanser kaç yaşında bireyde gözüktüyse yaklaşık ondan 10 yıl öncesinde taramalara başlaması gerekir, bu meme için meme Ultrasonu ya da momografi olabilir. Bağırsak kanseri varsa kolonoskopi ya da gaitada gizli kan gibi tetkikler yapılabilir.

Gene kadın hastalıkları kanserleri varsa mutlaka 6 ayda bir 1 yılda bir kadın doğum kontrolü mutlaka yapılması gerekir. Bu kişilerde ailede kanser olan bireylerde özellikle genetik mutasyon analizleri yapılabilir, eğer bunlarda genetik mutasyonlar belli ailesel geçişli kanserlere yönelik genetik mutasyonlar saptanırsa koruyucu önlemler kişilerde alınabilir, erken tarama programlarına sokulabilir ve yakın takip edilebilir.

Detaylı Bilgi için Prof.Dr. Tülay Akman ile İletişime Geçin.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.