Hematüri Neden Olur? Tanısı Nasıl Konur? - Prof. Dr. Gürhan Günaydın

Hematüri varlığında, yani idrarda kanın bulunması durumunda, kanın nereden geldiği ve neden kaynaklandığı mutlaka araştırılmalıdır. Bu araştırma için hastanın sorgulanması gereklidir. Ayrıca hastanın ağrısı olup olmadığı, idrar yaparken yaşadığı herhangi bir sıkıntı gözden geçirilmelidir. Muayene sırasında herhangi bir sorunun varlığı incelenmelidir. Eğer bu aşamada bir sorun tespit edilirse veya edilmezse, idrar tetkiki ve idrar kültürü yapılmalıdır.

Idrarda kanamanın nedeni saptandıktan sonra ilk adım olarak ultrasonografi ile incelenmelidir. Eğer ultrasonografi sırasında bir bulgu tespit edilirse, buna yönelik daha ileri tetkikler yapılabilir. Eğer hiçbir bulgu tespit edilmezse, en ileri aşamada idrar kesesinin içine bakılması gerekebilir. Bu işlem, sistoskopi olarak adlandırılır. Çünkü kanamaya neden olan herhangi bir mesane tümörü gibi ciddi sorunlar küçük görüntüleme yöntemlerinde gözden kaçabilir.

Detaylı Bilgi ve Randevu İçin Tıklayın.

Daha fazla video için. 

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.