Laparoskopik Karın Duvarı Fıtığı Onarımı - Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz

Karın duvarı fıtıkları karın ameliyatı geçiren kişilerde karın duvarı kistlerden sonra oluşan fıtıklara verilen alttır. Bu fıtıkları toplumda yaklaşık %2 ile 20 oranında gelişen bir inziasa sahiplerdir. Bu fıtıklar için gelişen bazı risk faktörleri obezite, şeker hastalığı, kortizon kullanımı, yara yeri enfeksiyonu gibi risk faktörleridir. Bu fıtıklar geliştikten sonra astarda yaşam kalitesi bozulmakta, aynı zamanda boğulma riskiyle de karşı karşıya kalınmaktadır.

Bu yüzden bu fıtıkların gelişmesi halinde fıtık daha fazla büyümeden standart tedavi yöntemi olan cerrahi önerilmektedir. Cerrahi iki türlü olmaktadır. Bilinen tedavi yöntemi olan açık conta ve günümüzde daha minimalize yöntem olan laparoskopik yöntemle önerilmektedir. Hangisi uygunsa bu yöntemle cerrahi yapılabilmekte olup ikisinde de karın duvarındaki fıtığın üzerine yama mesh denilen yama konulması önerilmektedir

Açık yöntemle kesi açık olarak yapıp buraya bir yama entegre edilmekte, laparoskopik yöntemde ise iki ya da üç delikli kamera sokulup yine defekt bulunmakta defekte girmekte olan organ, bağırsak ya da dediğimiz yağ parçacığı içeriye çekilip karın içine entegre edilmekte ve buraya da tekrar yama dediğimiz vidalarla tespit edilmektedir.


Detaylı bilgi ve randevu için tıklayınız.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.