Meme Hastalıkları - Opr. Dr. Cem Güçlü

Muayenede ne tespit edilirse doktora başvurmalıyız?

En sık memede ağrısız kitle durumuyla geliniyor. Meme derisinde değişiklik, meme derisinde çekilme, ödem belirtisi olan portakal kabuğu görüntüsü, kızarıklık, meme başında akıntı özellikle kanlı veya koyu sarı, koltuk altında kitle, meme başının içeri çekilmesi, nadir olarak meme başında büyüklük tarzı semptomlarla bize geliniyor.

Meme kanseri erkeklerde de görülebiliyor mu?

Tüm meme kanserleri %1 civarı oranla erkeklerde de gözüküyor. Erkeklerde biraz farklı görünüyor. Özellikle 60-70 yaş arası oluyor.En sık belirti de memenin altında ağrısız kitle ile başvuruluyor. Erkekler ve kadınlardaki meme görünümü anatomik olarak farklı olduğu için erkeklerde süt kanallarına yerleşen kanser daha sık görülüyor. Çünkü erkek memesinde süt bezleri olmadığı için en sık bu durum oluşabiliyor.

Daha Fazla Bilgi ve Randevu İçin Tıklayın.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.