Panik Atağı Nasıl Yenebilirsiniz? - Uzm.Kl.Psk. Dolunay Zümrüt Çetin

 
Merhabalar, bugünlerde panik atak geçirenlerin sayısı oldukça arttı. Neler yaparsak panik ataktan kurtulabiliriz bunu konuşalım. Panik atak geçirdiğimiz de  ilk fark ettiğimiz şey vücut duyumlarıdır.

  • Başımız dönüyor,
  • Nefesimiz kesiliyor,
  • Kalp ağrısı,
  • Vücut uyuşması gibi belirtileri duyumsayabiliyoruz.

Zihnimize "bunu neden yaşıyorum?" sorusu sorulur. Zihnimiz kalp krizi ya da felç geçirdiğimizi düşündürtür. Bu cevapları alınca da tedirginleşiriz ve kalp atışlarımız, nefes alıp verişlerimiz artar. Bu durumda kalp krizi geçirdiğimizi düşündüğümüz için paniğimiz de artar.

Peki neler yaparsak panik ataktan kurtulabiliriz? 
Panik atak geçirdiğin an da kalp krizi geçirdiğine ne kadar inanıyorsun ve panik atak geçirmediğimiz normal bir an da kalp krizi geçirdiğine ne kadar inanıyorsun?
Bu iki sorunun da cevapları farklıdır. Çünkü;

Panik atak o an beynimizi ele geçirir ve bizi kalp krizi geçirdiğimize inandırır. Panik atak geçirdiğimiz sırada ne yaptığımız da çok önemlidir.Panik atak geçirirken kısa süreli rahatlamamıza yardımcı olan şeyler aslında panik atağın büyümesine yardımcı olur. Panik atak geçirdiğimiz sırada yaptığımız şeyleri bir kağıda yazalım ve hangisini bırakabileceğimizi işaretleyelim. Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.

Detaylı bilgi ve randevu için Uzm.Kl.Psk.Dolunay Zümrüt Çetin ile iletişime geçiniz.

Daha fazla video için tıklayınız.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.