Safra Kesesi Taşının Ameliyatsız Tedavisi Var Mıdır? - Op. Dr. Ahmet Önal

Safra kesesi taşı her 10 kişiden 1’inde görülebilen bir rahatsızlıktır.

%75’i sessiz taş denilen herhangi bir semptoma yol açmayan türdendir.

Başka sebeple yapılan herhangi bir tetkikte ortaya çıkabilir.

Yemeklerden sonra gaz, şişkinlik, hazımsızlık…
Sırtınıza, midemize vuran ağrılar şeklinde kendini gösterir.

Bu belirtiler askında herhangi bir sindirim probleminden de ortaya çıkabilir fakat bunlar iyi zamanlar olarak adlandırılır. Aslında safra kesesinin ağzını tıkayan bir taş ya da çamur safra kesesi iltihabı, ana safra kanala düşen taş ya da çamur sarılık, pankreasın önünü tıkayan taş ya da çamur pankreas iltihabına yol açabilir.
Bunların hepsi ölümcül sonuçlara yol açabilirler.

Bu nedenle safra kesesi taşı tespit edildiği andan itibaren tedavisi cerrahidir ve mutlaka uzman bir hekime başvurarak çözüm yolu araştırmanız gerekir.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.