Bebeklerde 6. Ayda Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalıdır? - Uzm. Dr. Bilge Tanrıkulu

Tamamlayıcı beslenmeye geçtiğimizde amacımız bir anda çocuğun her şeyden çok yemesini sağlamak değil, yavaş yavaş altıncı aydan bir yaşına kadar olan dönemde adım adım giderek çocuklarımızın bizim gibi yiyecek kıvama gelmelerini sağlamaktır.

Buna neden tamamlayıcı beslenme deniyor?
Hala ilk zamanlarda ve bir yaşına kadar beslenmemizin çoğunluğunu anne sütü oluşturmalıdır. Tamamlayıcı beslenme dememizin de  amacı budur. Bu başladığımız şeyler anne sütünün önüne geçmeyecek yavaş yavaş tadımlarla başlayarak sindirim sistemini alıştırarak ilerlememiz gerekmektedir.

Genellikle çocukların yani bebeklerin ek gıdaya başlama dönemini tercih edebileceğimizin altıncı ay olmaktadır. Çünkü bebeklerimizin sindirim ve bağırsak sistemi ancak altıncı ayda gelişmektedir. Şöyle yanlışlar görülmektedir;

Anne sütü çok yeterli olmasına rağmen dördüncü ayda tadımlara başlanıp kendi yemekleriniz sularınızdan veriyorsunuz. Siz yemek yerken bebeğiniz heyecanlandığı için ve heveslendiği için kıyamayıp ona da tattırmaya başlıyorsunuz. Aslında çok doğru bir uygulama değil. Çünkü biz bebeklerin sindirim sisteminin buna hazır olmadığını biliyoruz, ve maalesef çocuk için uygun değildir.

Detaylı Bilgi ve Randevu İçin Uzm. Dr. Bilge Tanrıkulu ile İletişime Geçiniz.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.