BLW nedir? ve Nasıl yapılır? -Uzm. Dr. Murat Han Türker

BLW çocuğunuzun yenilebilir gıdalarla yiyemeyeceği besinlerin arasındaki farkı anlaması, yenilebilir gıdaların tadını,kokusunu,dokusunu öğrenmesi, kendi kendini beslemesi, çiğnemeyi öğrenmesi,kendisini ve yiyecekleri tanıması için çok önemli bir süreçtir.

Peki biz bırakacağız bebeğimiz kendisi mi yiyecek?
Ya çocuğumuz bu sırada boğulursa?

Endişelenmeyin. Öncelikle hiçbir zaman çocuğunuz sizin gözünüzün önünde değilken asla çocuğunuzun eline herhangi bir şey verip o şekilde yalnız bırakmayın. Bu her zaman boğulma riskini arttırır. 

BLW yaparken yapacağınız şey çok basit. Evde bebeğinize öğünler hazırlarken örneğin; patates,havuç,kabak vb. bir şeyi haşlayacaksınız diyelim. Öncelikle bunları parmak parmak doğrayın,haşlayın. Önce gözetiminiz altında bir eline verin. Çocuğunuz mıncıklasın,oynasın,yemek yemenin tadına varsın. 

Çocuğunuz yemek yemeyi keyif almakla ilişkilendirsin.Ağzına zorla gelen bir kaşıkla ilişkilendirmesin. Biraz mı yedi? Biraz yüzüne mi bulaştırdı? 5-10 dakika sonra bırakın yedirmeyi,sonra nasıl istiyorsanız besininizi hazırlayıp  kendiniz yine çocuğunuza kaşıkla sunabilirsiniz. 

Ama lütfen çocuğunuz öncesinde kendisi bir şeyler yemeyi denesin,kendisi o gıdayı tanısın. Kendisi kendi istedi miktarda yesin.

Detaylı bilgi ve randevu almak için tıklayınız.

 

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.