Diyabet Hakkında Bilgilendirme - Dyt. İpek Canyakanlar

Öncelikle diyabetin ve komplikasyonlarının tıbbi beslenme tedavisiyle yönetilebilir olduğunu bilmemiz gerekir. Çünkü beslenme tedavisi diyabetin ayrılmaz bir bileşenidir. Tip-1 ve tip-2 diyabet tanısı alan bireylerimizin en azından tanı aldığı günden itibaren ilk 1 ay içerisinde mutlaka bir diyetisyen görüşmesi, gestasyonel tanısı alan bireylerimizin ilk 1 hafta içerisinde mutlaka bir diyetisyen görüşmesine gelmesini önermekteyiz. 

Tıbbi beslenme tedavisinin amaçlarından bahsedecek olursak da tabii ki diyabetin getirdiği makro ve mikro komplikasyonlarının riskini azaltmak ve bireye yaşam tarzı değişikliklerinin oluşturulması yönünde kolaylık sağlamaktır. 

Tıbbi beslenme tedavisinin sürdürülebilmesi için aslında beş öneri vermek daha mantıklı olabilir; 

  1. tam tahıllı karbonhidratları hayatımıza dahil ediyoruz,
  2. posa tüketimimizi arttırıyoruz, meyveleri mümkünse kabuklu bir şekilde tüketiyoruz,
  3. ara öğünlerimizi kesinlikle atlamıyoruz,
  4. alkol tüketimimizi sınırlandırıyoruz mümkünse hiç tüketmiyoruz,
  5. yemeklerimizi iyi çiğnememiz ve yemek süremizi uzatmamız gerekir.

Bu beş öneri bile diyabetin yönetilmesinde etkili rol oynayacaktır.

Detaylı Bilgi ve Randevu İçin Tıklayın.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.