Ultraviyole Işınlarından Korunmak Neden Önemlidir? Uzm. Dr. Emre Tayfun

Güneşten gelen ultraviyole ışınları cildimize zarar verir. Özellikle cildde yaşlanma, göz hasarı ve cildde yanıklara yol açabilir. Aynı zamanda cildimiz D vitamini sentezi için ulrtaviyole ışınına ihtiyaç gösterir. Güneşin dik geldiği 10 -16 saatleri arasında yaklaşık 10 ile 30 dakikalık bir güneşte kalma d vitamini sentezi için yeterlidir.

Güneşte bronzlaşmak aslında cild hasarının belirtisidir. Bunun yanında güneşten korunmak için seçtiğimiz güneş kreminin en az 30 faktör olması gerekmetedir. Güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürülmesi ve her 2-3 saat ara ile yenilenmesi gerekmektedir. Bronzlaşmak bir çok insanın bildiği gibi güzelmeşmenin değil cildin hasarının belirtisidir. Aynı zamanda güneş kremimiz ultraviyole A ve B ye karşı dirençli olmalı suya karşı dirençli olmalıdır. 

Güneşten korunmak için ultraviyole bir gözlük ve yüzümüzü koruyacak iyi sperli bir şapka ve tabiki güneşe karşı ince, hafif bizi koruyabilecek bir kıyafet giyilmesi son derece önemlidir. Serin ve bulutlu günlerde bile ultraviyole ışınları dünyaya ulaşır bu yüzden cildizimi her zaman en az 30 faktörlü bir güneş koruyucu ile korumamız gerekir. Su içmeyi ihmal etmeyiniz.

Uzm. Dr. Emre Tayfun 

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.