Ağlayan Bebeğinizi Nasıl Teselli Edebilirsiniz? - Uzm. Dr. İkbal Durak


Bazen, her şeyi denediğinizi ve yine başarısız olduğunuzu düşünürsünüz..
Bebeğiniz hala ağlamaya devam ediyorsa, en iyi yaklaşım, bebeğinizi kısa bir süre için başka bir aile üyesine veya bir arkadaşa devretmek, biraz kendinize zaman ayırmaktır. Bebekler etraflarındaki gerilime duyarlıdır ve buna ağlayarak tepki verirler. Siz ne kadar rahat ve sakin kalabilirseniz, çocuğunuzu teselli etmek o kadar kolay olacaktır. Ağlayan bir yenidoğanı dinlemek acı vericidir, ancak hayal kırıklığınızın öfke veya paniğe dönüşmesine izin vermeyin. Her şeyden önce, yeni doğmuş bebeğinizin ağlamasını kişisel olarak almayın. Kötü bir ebeveyn olduğunuz ya da sizden hoşlanmadığı için ağlamıyor! 

Bebekler bazen herhangi bir neden olmaksızın ağlar. Yenidoğanlar rutin olarak günde toplam bir ila dört saat ağlar. Çünkü rahim dışındaki bu tuhaf yeni hayata alışmaya çalışmaktadırlar.

Detaylı Bilgi ve İletişim İçin Tıklayınız. 

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.