Bebeklerde Sürekli Ağlama Sebepleri ve Çözümleri - Uzm. Dr. Murathan Türker

Huzursuz Bebeği Sakinleştirmenin Yolları

Merhaba sevgili anne ve babalar çocuğunuz doğdu kucağınıza aldınız her şey yolunda ve biryanda çocuğunuz ağlamaya başladı ateşi yok, daha yeni beslendi gazını çıkardı, kakasını yaptı, tuvaletini yaptı ama ağladıkça ağlıyor susturamıyorsunuz bugün sizlerle bunu konuşacağız.

Merak etmeyin çocuğunuz hasta değil bu tüm çocuklarda görülen üçüncü haftadan itibaren başlayan haftada üç günden daha fazla olan ve günde 3 saat den uzun süren, altta herhangi bir ateş, kusma, ishal, enfeksiyon kötü bir durum olmadan görülen ağlama atakları ilpantin kolik peki çocuğun kolik dışında neden ağlıyor olabilir?

Aşırı sıcak, soğuk, nem dengesinin bozuk olması, altına yapmış olması, bir yerinin incinmesi, karnının ağrıması, tuvaletinin gelmesi ve hatta anne sütünden geçen alerjenler, kullandığınız mamaya bağlı geçen alerjenler bile çocuğunuzun çok fazla ağlamasına neden olabilir. 

Kolik sırasında çocuklarınızın karınları aşırı sert kol ve bacaklarındaysa kasılmalar gerilmeler olabilmektedir. Lütfen korku ve paniğe kapılmayın, kolik bebek testlerle değil kontrollerimiz sırasında sizin hekiminize anlattıklarınız ve hekiminizin muayenede tanık olunan durumdur.

Peki ne zaman hastaneye başvurmalısınız?

Çocuğunuzun ateşi otuz sekiz derecenin üstündeyse, iki saatten çok daha uzun ağlama ataklarınız kesintisiz bir şekilde devam ediyorsa, çocuğunuzun şiddetli kusmaları, ishalleri, kakasında kan varsa, çocuğunuz normalden farklı davranıyor uykuya meyilliyse, çocuğunuz dört aydan büyük olmasına rağmen hala bu ataklarını yaşıyorsanız lütfen hekiminize başvurunuz.

Kolikten korunmak için neler yapabiliriz?

Annenin, diyetinde gaz yapan yiyeceklerden uzak durması, çocuğunun ağlama sırasında tutum önerileri dediğimiz sallama, beyaz gürültü, kalp atışlarınızı dinlettirmek, fön makinası sesi, gezdirmek gibi basit öneriler zaten kolikli bebeklerin %80'inden rahatlamaya neden olabilir.

Peki, biz medikal tedavi olarak neler yapabiliyoruz?

Hepinizin gaz damlası olarak bildiği damla çeşitleri probiyotikler, çeşitli yağlar ve bu aromatik yağlarla masajlar; kolikte tedavi amaçlı kullanabilmektedir.

Hepinize sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam dilerim.

Detaylı Bilgi ve Randevu İçin Uzm. Dr. Murat Han Türker İle İletişime Geçin

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.