Yemek Yedikten Sonra Uykunuz Geliyorsa Dikkat! - Dyt. Şüheda Bengisu Rodop

İnsülin, pankreasta yer alan beta hücreler tarafından üretilen ve kandaki glikoz seviyelerini düzenleyen bir hormondur. Glikoza tepki olarak salgılanan insülinin miktarı, kanda glukoz seviyesi yükseldikçe orantılı olarak artar.
Eğer çok yüksek miktarda yemek yediysen sindirim sistemi daha çok enerjiye ihtiyaç duyar dolayısı ile bu ekstra enerji ihtiyacını karşılayabilmek için aktif olan sistemlerini kapatmak zorunda kalır ve uykun gelir.
Öğünleri hızlı tüketip kan şekerini hızla yükseltirsen yine insulin salınımını arttırman gerekir ve bu işlem gerçekleşirken insulin direncin varsa yine uyuklayabilirsin.
Yediğimiz gıdaların içerisinde yüksek oranda karbonhidrat içeren gıdalar varsa, o zaman da aşırı insülin salınımı nedeniyle uykun gelebilir. 
İnsülin hormonunun aşırı salınımı seratonin hormonunu da tetikleyerek (seratonin uykudan sorumlu hormondur) yemek sonrası uyku halinin gelmesine neden olabilir.
Hızlı , miktar olarak fazla ve karbonhidrat ağırlıklı besin alımların arttıkça insulinler kan şekeri dengesini koruyabilmek için daha fazla salgılanır ve reseptörlerden cevap alamazsa kandaki insulin seviyesi artar.
İnsulin direnci sebebiyle fazla ve hızlı yesen de doymamaya başlayabilirsin . 
Bu kısır döngü kilo alma ve insulin direncinin şeker hastalığına dönmesi ile devam eder.
Önlem almak için kan tahlillerinde açlık insulin salınımına baktır.
Besin gruplarını gereksinmen kadar ve yavaş tüket.
Diyabetsiz günler.

Detaylı Bilgi ve Randevu Almak İçin Dyt.Şüheda Bengisu Rodop ile iletişime geçin.

Daha Fazla Video İçin Tıklayınız.

İlginizi ÇekebelicekVideolar

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.