Mide Botoksuyla Nasıl Zayıflanır? Tüm Bilinmesi Gerekenler

Mide botoksu nedir?

Bu yöntem mideye Botilinum toksininin (botoks) endoskopik olarak midenin belirli bölgelerine enjekte edilmesi esasına dayanır. Bu yöntemde mide kaslarının kasılması engellenir, mide boşalma süresi uzar ve kişide iştah kaybı oluşur. Tüm bunların sonucunda ise kilo verilmesi sağlanmış olur.

Mide botoksu kimler için uygundur?

Mide botoksu uygulaması cerrahi bir işlem değildir. Bu yüzden belli kriterler çerçevesinde herkese uygulanablir.

Mide botoksu uygulanacak hastaların vücut kitle indeksi 40’ın altında olmalıdır. Yani vücut kitle indeksi 27-35 arası olan 10-20 kilo fazlalığı olan diyet ve egzersiz ile kilo veremeyen bireylerde uygulanır. Dolayısıyla fazla kiloları olan ama ameliyat edilecek kadar da obez olmayan ve kilo vermek isteyen hastalar ideal hasta grubunu oluşturur.

Diyet ve sporla gerektiği gibi kilo veremeyenler için uygun bir yöntemdir.Beden kitle indeksimizi öğrenmek için, boyumuzu kendisiyle çarpıp çıkan sonucu kilomuza bölüyoruz.

Mide botoksunun yan etkileri var mıdır?

Botoks çok uzun süredir tıp dünyasında kullanılmaktadır ve bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Mide botoks uygulaması ise standart bir endoskopik işlem olduğundan literatürde bildirilmiş önemli bir mide botoksu zararı bulunmamaktadır.

  1. Ameliyatsız
  2. Ağrısız
  3. Açlık çekmeden
  4. Kilo verin

Mide botoksu kilo verdirir mi?

Mide botoksunun iştahı azaltıcı etkisi olduğu ve diyete yardımcı olduğu bilinmekle beraber, botoks uygulaması sonrası yüksek karbonhidratla beslenen hastalarda başarısız olma ihtimali de mevcuttur. Bununla birlikte uygulanan botoksun etkisi ile diyet programı ve sporla birlikte mevcut kilonun %15-20'sini vermek mümkündür. Hedeflenen ilk ay 8-10 kilo vermektir.

Mide botoksu işlemi ne kadar sürer, hastanede yatmak gerekli midiri?

Mide botoksu, endoskopik olarak ağızdan girilerek yapılan bir işlemdir. İşlem ortalama 20 dakika sürer ve işlem esnasında hasta anestezi hekimi eşliğinde uyutulur. Hastanede yatmak gerekli değildir. İşlem sonrası genellikle 1-2 saatlik müşahede yeterlidir.
Mide botoksu uygulaması sonrası yaklaşık 3 gün içerisinde iştah da azalma ve iştah kontrolünde kontrol sağlanır.

Mide botoksu midede kalıcı hasar oluşturur mu?

Mide botoksunda kullanılan ilacın tüm etkisinin 4-6 ay içinde vücuttan tamamen silindiği bilinmektedir. Bu nedenle tecrübeli hekimler tarafından uygulandığında kalıcı bir hasar oluşturma ihtimali yoktur.

Mide botoksunun etkisi ne zaman başlar?

Mide botoksu uygulandıktan 2-3 gün içinde acıkma hissi azalır. 2 haftadan sonra kilo verme görülmeye başlanır. Hedeflenen 10-20 kilo verilir.

Mide botoks işlemi sadece midenin düz kaslarına yönelik uygulanmaktadır, sinir hücrelerine ve bağırsakların hareketine bir etkisi yoktur. Dolayısıyla bağırsak tembelliğini artırıcı bir etki yapmamaktadır. Mide botoksu sonrası size özel hazırlanacak diyette, (bu durumu diyetisyeninize belirtiniz),bağırsakların çalışmasına yönelik gıdaların diyete eklenmesiyle bağırsak tembelliğinde düzelme de görülebilir.

Mide botoksu uygulamasından beklenti nedir?

Hastaların toplam ağırlığının %15-20 kadarını 3-6 aylık süre içinde vermesi beklenir. Verilen kilo miktarı; yaş, metabolizma hızı ve yapılan egzersiz sıklığına göre kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Online Görüşün

Tebrikler.

Sorduğunuz soru başarıyla gönderildi.
Cevapları, Sorunuz & Uzmanın Cevabı sayfasından takip edebilirsiniz.

Direkt mesaj yazarak Türk Hekimi'ne soru sorun, bilgi alın veya randevu talep edin.

Lütfen soru alanında hasta adı gibi kişisel bilgilere, hekim, kuruluş veya ilaç isimlerine yer vermeyiniz!

Ad soyad bilgileriniz sadece ilgili uzmana gönderilir. Sitemizde yayınlanmaz ve asla üçüncü kişilerle paylaşılmaz.
Sorunuz cevapladığında SMS bildirimleri gönderilecektir.
Fibroadenom ağrı yapar mı, fibroadenom teşhisi nasıl konulmalıdır?
A...

Mrb hocam, 32 yaşındayım mememde bir bölüm bastırdığımda ağrıma oluyordur. doktora gittim usgde fibroadenom dendi ama araştırma yap yatığımda fibroadenom ağrı vermediğini okudum sizce bu nedir? Cevap yazarsanız çok sevinirim.

Doç.Dr. Bünyamin Özoğul Cevabı

Fibroadenom genellikle ağrı yapmaz. Teşhis için elle muayene yeterli değildir ultrasonla incelemek gerekir. bir meme ultrasonu çektirirseniz durumun ne olduğu daha net anlaşılacaktır. Geçmiş olsun.

Hasta Yorumları
5 StarStarStarStarStar 3 yorum
Yorumunuz gönderildi.
Kişilik haklarına saygısızlık ve hakaret içermeyen tüm yorumlar yayınlanmaktadır.
Değerlendirme yaparak binlerce kişiye yol gösterin.
S... 3 yıl
StarStarStarStarStar

Ota Jinemed hastanesinde Bünyamin Hoca safra kesesi ameliyatımı başarıyla gerçekleştirdi. Gerekli bütün detayları ve bilgilendirmeleri yaptı. Laparoskopik olarak başlayan ameliyat, safra kesesinin durumunu kötü görmesiyle açık ameliyat olarak sonlandırdı. Süreci başarıyla yönettiği ve ilgisi, alakası için çok teşekkür ediyorum. Kendimi eskisinden çok daha iyi hissediyorum.

K... 3 yıl
StarStarStarStarStar

Bünyamin hoca endoskopi de yapıyor mide ağrılarım için bir arkadaşın önerisi ile tanışmıştık. Gerçekten nasıl oldu bitti anlamadım çok korkuyordum ama gerek yokmuş. Ağrılarım da epey geçti, bakalım gelişmeleri yazarım yine...

M... 3 yıl
StarStarStarStarStar

Bünyamin Özoğul hocam gerçekten çok ilgili bir doktor. Alanında uzman, biz kolon kanseri teşhisi sonrasında kendisiyle görüştük bizi bilgilendirdi ve ümit verdi. Daha sonra ameliyatımızı gerçekleştirdi sonrasında hemen taburcu olduk. Şu anda annem çok iyi kendisine teşekkür ediyoruz.

Hastalığınız & Tedavimiz
Videolar
İletişim Bilgileri
  • Nüzhetiye Cad. Deryadil Sk. No:1 Beşiktaş, İstanbul OTA Jinemed Hastanesi

TurkHekimleri.com'da yer alan hasta yorumları, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı talebi olmaksızın, ilgili hasta tarafından özgürce yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır. TurkHekimleri.com bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir.

TürkHekimleri.com sitesindeki içerikler tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır. Gerçek doktor kontrolünün ve muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan TürkHekimleri.com sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza muayene olunuz.

TürkHekimleri.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.